Vaillant Kombi Servisi

Hayatımızı kolaylaştıran makine teknolojisinin en önemli icatları olan kombiler, doğalgaz bulunan her yerde ısınmayı sağlamaktadır.

Doğalgazın pahalı bir yakıt olması, kömür ve odun gibi maddelerin yakılması sonucu çevre kirliliğini arttırıcı etkiyi göz ardı ettiği için, yaygın olarak ısınma, sıcak su ve ocak gazı için kullanılmaktadır. Özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde ısınma ihtiyacı oldukça önemli olmasına rağmen, kombi servisi alma konusunda herhangi bir arıza olması beklenmektedir.

Rutin olarak kombilerin bakımının yaptırılması için bir alışkanlığa sahip olmayan insanlar, ancak arızalar söz konusu olduğunda kombi servisi hizmeti almaktadır. Oysa bu durum, istisnai durumlar söz konusu olsa da, hayati kayıplara neden olabilmektedir.

Doğalgaz sızıntılarının söz konusu olduğu durumlarda bazen bir lambanın yanması bile büyük bir patlamaya ve can kaybına neden olabilir. Bu nedenle herhangi bir sorun olmasa da, kombilerin bakımlarının yapılması, her sonbahar ve ilkbaharda kontrol amaçlı servis tarafından kontrol ettirilmesi oldukça önemlidir.

Kombinin ateşlenmesi ya da suları ısıtmaması gibi sorunların temel nedeni, aslında çok önceden alınacak önlemlerle yok edilebilir. Bunun için rutin kontrollerde hizmet veriyor, müşterilerimizin acil ihtiyaçlarında da kısa sürede olay yerine ulaşıyoruz.

Kombi Servisi Hizmetimizin Kapsamı

Kombi servimizin kapsamı, müşterilerimizin acil ya da rutin kontrol ihtiyaçlarına göre değişmektedir. Kombi servislerimiz, acil durumlar söz konusu olduğunda 7 gün 24 saat destek vermek için hazırdır.

Kısa sürede kombinizin sorununu çözmek için gelecek olan ekibimizin gerekli olan tüm ekipmanlarla parça değişimi ya da tamir işlemini gerçekleştirecek, daha sonra da işlemler kapsamında en iyi şekilde çalışır hale getirilip sorunlar çözülecektir.

Birçok kişinin merak ettiği rutin bakımlarımız, 15 dakika içinde tamamlanmakta olup, herhangi bir petek temizliği ya da kombi servisi gibi ihtiyaçlar da gerektiğinde bu süre biraz daha uzayabilmektedir.

Hayati bir önem taşıyan parçalı gaz sızıntıları söz konusu olduğunda ise, acil olarak ekibimizi arayarak destek alabilirsiniz. Özellikle kış aylarında doğalgaz problemleri söz konusu olduğunda, her zaman ekibimiz destek olmak için hazırdır.

Kombi Servisine Ne Zaman İhtiyaç Duyarsınız?

Kombinizde herhangi bir sorun olmasa bile kombi servisi çağırarak yılda bir kez kontrolünü yaptırmanız gerekir.

Peteklerin temizlenmesi ya da kombinin herhangi bir kaçak durumunun tespit edilmesi halinde, kombi arıza vermese bile özel teşhis cihazlarımızda bu kaçakları tespit edebiliyoruz. Bu tespit işlemi sonrası gerekli olan tüm önlemler kapsamında onarım sağlarız. Siz de rutin kontroller ya da gaz kaçağından şüphelendiğiniz durumlarda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Eğer petekleriniz ısınmıyorsa, sıcak su alamıyorsanız ve gaz kokusu geliyorsa servis hizmetimizden yararlanabilirsiniz ve 24 saat boyunca teknik ekibimizden destek alabilirsiniz.

Neden Bizden Servis Hizmeti Almalısınız?

Firmamızı tercih ederseniz, her zaman hızlı ve kalıcı çözümlerle karşılaşırsınız. Firmamızın yıllardır kombi servisi yaptığı müşteriler her zaman memnuniyet elde etmişlerdir. Siz de bu mutlu müşteri portföyümüz arasına katılmak istiyorsanız, her marka ve model kombi için bizden hizmet alabilirsiniz.

Eski ve yeni tüm kombi modellerinde bakım, tamir ve temizleme işleriniz için en doğru çözüm, firmamızın deneyimli kombi uzmanlarının kontrolü altında olmasıdır.

Arıza Kodu F00: Kalorifer Devresi Gidiş Suyu Sıcaklık Sensör Arızası

Vaillant kombi gidiş suyu sıcaklık sensöründe sorun zaman kombi ekranında F00 arıza kodu görülür.

Sensör kabloların kopma, kısa devre yada sensör borularında nem olduğu zaman ekranda bu hata kodu görülür. Arızanın kesin çözümü için servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F01: Kalorifer Devresi Dönüş Suyu Sıcaklık Sensör Arızası

Kalorifer devresi dönüş suyu sıcaklık sensöründe arıza olduğunda Vaillant kombi ekranında F01 arıza kodu görülür.

Bu gibi durumlarda sensör arızası, sensör kablolarında kopukluk, kısa devre olabilir. Kesin çözüm için servisi arayın.

Arıza Kodu F10: Kalorifer Gidiş Suyu Sıcaklık Sensöründe Kısa Devre

Gidiş suyu sıcaklık sensörü kablolarında kısa devre olduğunu bildiren arıza kodudur. Bu arıza ekranda görüldüğünde kombiyi resetleyin arıza devam ederse servisi arıyın.

Arıza Kodu F11: Kalorife Dönüş Suyu Sıcaklık Sensöründe Sısa Sevre Olabilir

Dönüş suyu sıcaklık sensörü kablolarında kısa devre, kopma meydana geldiği zaman F11 arıza kodu ile size durumu bildirir bildirir.

Vaillant kombi resetleme işlemizden sonra arıza devam ederse servisi arayın.

Arıza Kodu F20: Aşırı Isnma Arızası

Vaillant kombi devirdaim (sirkülasyon) sorunu olduğu zaman ekranda F20 arıza kodu görülür.

Bu arıza kodu ekranda görülürse cihazın altında bulunan kalorifer vanalarının ve petek vanalarının açık konumda olduğundan emin olun.

Daha sonra x işareti olan düğmeye basılı tutarak resetleme işlemini yapın.

Arıza devam ederse sirkülasyon pompası arızalanmış yada sıkışmış olabilir. Üç yollu tamir takımı ve step motor arızalı olabilir. Kalorifer petekleri kirden tıkalı olabilir. Kesin çözüm için servisi arayın.

Arıza Kodu F22, F23, F24: Kalorifer Devresi Su Basıncı Sorunu (sistemde su yok veya susuz çalışma)

Kalorifer devresindeki su basınç değeri düşük olduğu zaman Vaillant kombi F22, 23, 24 arıza kodları görülür.

Kalorifer devresindeki su basınç değeri düşükse eğer kombinin sağ altında bulunan su dolum musluğunu açarak su basıncını 1,5 bar seviyesine gelene kadar su basın.

Arıza devam ederse basınç sensöründe, sirkülasyon pompasında arıza olabilir. Servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F25: Atık Gaz Sıcaklığı Yüksek

Bu arıza kodu görülürse baca ek yerlerini kontrol edin arıza devam ederse servisi arayın.

Arıza Kodu F26: Elektrik Şebekesi Düşük Voltaj Sorunu

Elektrik şebekesindeki voltaj akımı düşük olduğu zaman Vaillant kombi ekranıonda F26 arıza kodu görülür. Şebeke voltajı dşük olabilir regletör takılması gerekir. Şebeke akımı düşük değilse anakart arızalanmış olabilir. Sorunun giderilmesi için servisiaramalısınız.

Arıza Kodu F27: Yalancı Alev

Kombide sahte alev yandığını belirtir. Sırasıyla iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde yada elektronik anakart arızalanmış olabilir. Çözüm için servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F28: Başarısız Ateşleme Arızası

Vaillant kombi başarılı alev oluşumu yapamadığı zaman kombi ekranında F28 arıza kodu görülür.

Öncelikle daire yada ofis gaz girişlerini kontrol edin ve vanaların açık olduğundan emin olun.

Vanalar açık konumunda olduktan sonra resetleme işlemini yapın.

Arızada yine  düzelme olmaz ise Vaillant kombinin sırasıyla anakart, gaz valfi, iyonizasyon ateşleme elektrodu arızalı olabilir. Arızanın giderilmesi için servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F29: İyonizasyon Arızası

Ateşleme işlemi sonrası alev oluşumu gerçekleşmediği zaman F29 arıza kodu ekranda görülür.

Bu arıza kodunda F28 ile aynı anlama gelmektedir. 3 resetleme işleminden sonra sorun düzelmiyorsa mutlaka servisi aramalı ve yardım almalısınız.

Gaz vailfi iyonizasyon çubukları veya anakart arızalanmış olabilir

Arıza Kodu F32: Hava Basınç Arızası

Vaillant kombi ekranında F32 arıaza kodu görüldüğü zaman kombi çalışmaz.

Resetleme işleminden sonra arızanın devam etmesi halinde servisi aramalısınız.

Fan motoru arızalı, soketleri kopmuş olabilir, elektronik anakart arızalı olabilir, prosestat, hava akış anahtarı arızalı olabilir.

Arıza Kodu F49: Düşük Voltaj Arızası

F49 arıza kodu düşük yada yüksek gelen elektrik voltaj sebebi ile Vaillant kombi ekranında görülür.

Öncelikle bu arıza kodunun kesin çözümü kombi reglatörü taktırmaktır.

Biraz bekleyin sorun devam ederse servisi arayın. Elektronik anakart voltaj sebebi ile arızalanmış olabilir.

Arıza Kodu F61: Gaz Valfi Kumanda Hatası

Gaz valfi elektrik kablolarında sorun olabilir, gaz valfi veya elektronik anakart arızalı olabilir.

Resetleme sonrasında arıza devam ederse F61 arıza kodunun kesin çözümü için kombi servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F62: Gaz Valfi kapanmasında Rötar

Gaz valfi kapanması gereken süreden geç kapandığını belirten arıza, hata kodu. Bu arıza sonucunda gaz valfi arızalı olabilir, elektronik kartta sorun olabilir. Servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F63: EEPROM Hatası

Elektronik kart sorunu olarak bilgilendiren arıza, hata kodu. Restleme sonrası arıxa devam ederse servisi arayın.

Arıza Kodu F64: Elektronik Ntc Arızası

Kalorifer devresi gidiş yada dönüş suyu ntc hatası olduğunu belirten arıza kodu. Resetleme sonrası arıza devam ederse servisi aramalısınız.

Sensör arızası yada sensör kablolarında kopma meydana gelmiş olabilir.

Arıza Kodu F65: Elektronik Anakartta Aşırı Isınma Hatası

Aşırı yüklenmeden sebep anakartta ısınma olduğu anlamına gelen arıza kodu. Biraz bekleyin kombiyi resetleyin arıza devam ederse servisi arayın.

Arıza Kodu F67: Elektronik Alev Sorunu

Beklenmeyen alev sinyali alındığı anlamıda gelir. Elektronik anakartta sorun olabilir. Vaillant Servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F68: Dengesiz Alev Sinyali

Bu arıza kodunda gaz valfinde, iyonizasyon elektrodunda, elektronik kartta sorun olabilir. Yoğuşma suyu gideri tıkalı olabilir. Kesin çözüm için servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F70: Geçersiz Cihaz Kodu

Elektronik kart ile ekran kartı değişimi yapıldı ise cihaz yeniden kodlanmalı. Yanlış kodlama yapılmış olabilir. Arızanın tespiti ve çözümü için servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F71: Kalorifer Gidiş Suyu Sıcaklık Sensörü Arızası

Kalorife devresi gidiş suyu sıcaklık sensörünün sabit bir değer bildirdiğini belirten arıza kodu.

F71 arıza kodu görüldüğü zaman gidiş suyu sıcaklık sensörü arızalı olabilir, kablolarda kopma olabilir yada gidiş suyu borusuna doğru şekilde dayanmıyor olabilir. Servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F73: Kalorifer Hattı Düşük Su Basıncı

Su basınç seviyesi 1,5 bar olmalı. Su basıncı 1,5 bar seviyesinde iken arıza devam ederse servisi aramalısınız. Basınç sensöründe arıza meydana gelmiş olabilir.

Arıza Kodu F74: Kalorifer Devresi Su Basıncı Yüksek

Su basınç seviyesi 2 bar seviyesini geçerse bu arıza kodu ekranda görülür. Kalorifer su basıncını 1,5 bar seviyesine getirin.

Arıza Kodu F75: Pompa, Devirdaim, Sirkilasyon Sorunu

Kalorifer su basınç seviyesi düşük ise su basma işlemi uygulayın. Arıza devam ederse pompa arızalanmış yada sıkışmış olabilir.

Kalorifer tesisatı hava yapmış olabilir. Kalorifer vanalarının kontrol edin açık konumunda olacak şekilde ayarlayın kombiyi resetledikten sonra arıza devam ederse servisi arayın.

Arıza Kodu F77: Yoğuşma Suyu Pompa Arızası

Atık gaz klapesi geri bildirimi olamadığında yada yoğuşma suyu pompası bozuk olabileceğini belirten arıza kodu.

F77 arıza kodu Vaillant kombi ekranında görülünce müdahalede bulunmadan servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F78: Harici reglerde sıcak su çıkış sensörü kesintisi

Kullanım suyu sensörünün köprülenmediğini belirten arıza kodu. Teknik olarak cihaza müdahalede bulunmadan servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F83: Gidiş yada dönüş suyu sıcaklık sensörü sıcaklık değişimi sorunu

Kalorifer tesisat vanalarını, kombi alt vanalarını kontrol edin açık konumuna. Resetleme sonrası arıza devam ederse servisi arayın.

Arıza Kodu F84: Kalorifer Gidiş Dönüş suyu sıcaklık sensörü sıcaklık farkı

Kalorifer devresi gidiş, dönüş suyu sıcaklık sensörünün farklı değerler bildirdiği anlamına gelen arıza kodu.

Sensörler birbirine karışmış ya da doğru şekilde monte edilmemiş olabilir. Tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.

Arıza Kodu F85 Gidiş ya da dönüş suyu sıcaklık sensörü yanlış monte edildi.

 

Kalorifer gidiş yada dönüş suyu sıcaklık sensörünün aynı boruya ya da yanlış boruya monte edildiğini belirtir. Kesin çözüm için servisi aramalısınız.