Protherm Kombi Servisi
Hayatımızı kolaylaştıran makine teknolojisinin en önemli icatları olan kombiler, doğalgaz bulunan her yerde ısınmayı sağlamaktadır.
Doğalgazın pahalı bir yakıt olması, kömür ve odun gibi maddelerin yakılması sonucu çevre kirliliğini arttırıcı etkiyi göz ardı ettiği için, yaygın olarak ısınma, sıcak su ve ocak gazı için kullanılmaktadır. Özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde ısınma ihtiyacı oldukça önemli olmasına rağmen, kombi servisi alma konusunda herhangi bir arıza olması beklenmektedir.
Rutin olarak kombilerin bakımının yaptırılması için bir alışkanlığa sahip olmayan insanlar, ancak arızalar söz konusu olduğunda kombi servisi hizmeti almaktadır. Oysa bu durum, istisnai durumlar söz konusu olsa da, hayati kayıplara neden olabilmektedir.
Doğalgaz sızıntılarının söz konusu olduğu durumlarda bazen bir lambanın yanması bile büyük bir patlamaya ve can kaybına neden olabilir. Bu nedenle herhangi bir sorun olmasa da, kombilerin bakımlarının yapılması, her sonbahar ve ilkbaharda kontrol amaçlı servis tarafından kontrol ettirilmesi oldukça önemlidir.
Kombinin ateşlenmesi ya da suları ısıtmaması gibi sorunların temel nedeni, aslında çok önceden alınacak önlemlerle yok edilebilir. Bunun için rutin kontrollerde hizmet veriyor, müşterilerimizin acil ihtiyaçlarında da kısa sürede olay yerine ulaşıyoruz.
Kombi Servisi Hizmetimizin Kapsamı
Kombi servimizin kapsamı, müşterilerimizin acil ya da rutin kontrol ihtiyaçlarına göre değişmektedir. Kombi servislerimiz, acil durumlar söz konusu olduğunda 7 gün 24 saat destek vermek için hazırdır.
Kısa sürede kombinizin sorununu çözmek için gelecek olan ekibimizin gerekli olan tüm ekipmanlarla parça değişimi ya da tamir işlemini gerçekleştirecek, daha sonra da işlemler kapsamında en iyi şekilde çalışır hale getirilip sorunlar çözülecektir.
Birçok kişinin merak ettiği rutin bakımlarımız, 15 dakika içinde tamamlanmakta olup, herhangi bir petek temizliği ya da kombi servisi gibi ihtiyaçlar da gerektiğinde bu süre biraz daha uzayabilmektedir.
Hayati bir önem taşıyan parçalı gaz sızıntıları söz konusu olduğunda ise, acil olarak ekibimizi arayarak destek alabilirsiniz. Özellikle kış aylarında doğalgaz problemleri söz konusu olduğunda, her zaman ekibimiz destek olmak için hazırdır.
Kombi Servisine Ne Zaman İhtiyaç Duyarsınız?
Kombinizde herhangi bir sorun olmasa bile kombi servisi çağırarak yılda bir kez kontrolünü yaptırmanız gerekir.
Peteklerin temizlenmesi ya da kombinin herhangi bir kaçak durumunun tespit edilmesi halinde, kombi arıza vermese bile özel teşhis cihazlarımızda bu kaçakları tespit edebiliyoruz. Bu tespit işlemi sonrası gerekli olan tüm önlemler kapsamında onarım sağlarız. Siz de rutin kontroller ya da gaz kaçağından şüphelendiğiniz durumlarda bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Eğer petekleriniz ısınmıyorsa, sıcak su alamıyorsanız ve gaz kokusu geliyorsa servis hizmetimizden yararlanabilirsiniz ve 24 saat boyunca teknik ekibimizden destek alabilirsiniz.
Neden Bizden Servis Hizmeti Almalısınız?
Firmamızı tercih ederseniz, her zaman hızlı ve kalıcı çözümlerle karşılaşırsınız. Firmamızın yıllardır kombi servisi yaptığı müşteriler her zaman memnuniyet elde etmişlerdir. Siz de bu mutlu müşteri portföyümüz arasına katılmak istiyorsanız, her marka ve model kombi için bizden hizmet alabilirsiniz.
Eski ve yeni tüm kombi modellerinde bakım, tamir ve temizleme işleriniz için en doğru çözüm, firmamızın deneyimli kombi uzmanlarının kontrolü altında olmasıdır.
Protherm Leopard kombi cihazların arıza kodları aşağıdaki gibidir.
Protherm Leopard F0 Arızası: Tesisat sisteminde bulunan su basıncının düşmesi ile f0 hası alınır. Bu hatayı düzeltmek için kombinize 1,5 bar su doldurunuz.
Protherm Leopard F1 Hatası: Alev oluşmaması arıza kodudur. Hataya neden olan bir kaç parça vardır. Bunlar gaz valfi, ana kart, iyon arızalarıdır. Limit termostat devre dışında kalmış olabilir. Teknik servis kontrolünde net olarak ortaya çıkar.
Protherm Leopard F2 Arızası: Sıcak kullanım suyu hattı üzerinde bulunan NTC arızasıdır.
Protherm Leopard F9 Hatası: Proses tat kontak hatasıdır.
Protherm Leopard F3 Arızası: Kalorifer gidiş sensoru kısa devre veya kablo kopuk.
Protherm Leopard F4 Hatası: Gaz yokluğu veya İyonizasyon hatasıdır.
Protherm Leopard F5 Arızası: Hava akışı hatası
Protherm Leopard F6 Hatası: Kalorifer dönüşü sensoru kontrol ediniz.
Protherm Leopard F10 Arızası: Tesisat suyu basınç hatasıdır. Basınç anahtarını ve su seviyesine bakın.
Protherm Leopard F11 Hatası: Tesisatta devridaim hatası
Protherm Leopard F12 Arızası: Düşük voltaj hatası, Genellikle Ana kart arızası çıkmaktadır.
Protherm Lynx24 & Protherm Lynx 28 kombi arıza kodları aşağıdaki gibidir:
Ab Kodu: Antiblokaj durumu. Bu bir arıza değil koruma fonksiyonudur. Kombiye elektrik geliyor ama yine de çalışmıyorsa devir daim pompası 6 saatte bir 15 saniye kadar otomatik olarak çalışarak sıkışma oluşumunu engeller. Bu koruma fonksiyonu devreye girdiğinde ekranda bu ibare yer alır. Ayrıca aynı durum üç yollu vana 6 saatte bir konum değiştirerek sıkışmayı engellediğinde de olur. Bu koruma fonksiyonu devreye girdiği zaman da ekranda aynı ibare yer alır.
Fr Kodu: Kombiye gelen elektriğin kesilmesi durumunda kombi çalışmasını durdurur. Elektrik geldiğinde ise yeniden devreye girerek çalışır. Bu koruma fonksiyonu devreye girdiğinde ise ekranda bu ibare yer alır.
F01 Arıza Kodu Aşırı Isınma Sorunu.
Çözüm: Tesisat su sıcaklığının 98°C nin üstüne çıktığı veya eşanjör bölgesindeki sıcaklığın 130°C üzerine çıktığı durumlarda bu sorun yaşanır. Cihaz bu durumda bloke halindedir. Ekranda da hata kodu ile beraber “RESET” sembolü yanıp söner. Bu arıza durumunda önce kalorifer vanalarını ve kombi altındaki tesisat vanalarını kontrol etmelisiniz. Vanalar kapalı şekilde ise açmalısınız. Buna rağmen arıza durumu devam ediyorsa eğer “RESET” yazan butona bir kez basmalısınız. Bu uygulama neticesinde de sonuç aynı ise resetleme işlemini maksimum 3 kez tekrarlayabilirsiniz. Sonuç yine de aynı ise bu durumda Protherm Servisi aramalısınız. Böyle bir arıza durumunda; ana eşanjörde kireç-tıkanma, pompada sıkışma, kalorifer filtresinde tıkanma, kalorifer tesisatında tıkanma, üç yollu vanada konum atlama-ortada kalma gibi durumlar söz konusu olabilir. Teşhis ve çözüm için servisi arayın.
F02 Arıza Kodu Sıcak Su Sensör Arızası.
Çözüm: Bu arıza durumunda Lynx model kombi sıcak su vermeyecektir. Sıcak su sensöründe, sensör kablolarında veya borularında sorun olabilir. Net tespit ve çözüm için mutlaka servisi aramalısınız.
F03 Arıza Kodu Tesisat Gidiş Sensör Arızası.
Çözüm: Tesisat gidiş suyu sensöründe sorun olabileceğini belirten arıza durumudur. Bu arıza durumunda sensörde, sensör kablolarında ya da borularında problem olabilir. Tespitin yapılması ve arızanın çözümlenmesi adına mutlaka servisi arayın.
F04 Arıza Kodu İyonizasyon-Ateşleme Arızası.
Çözüm: Ekranda “RESET” sembolü ile birlikte bu hata kodu belirir. Böyle bir sorunda önce dairenizde gaz olup olmadığına bakmalısınız. Gaz vanalarını kontrol edebilir, açık olduğundan ve kombinize gaz geldiğinden emin olmalısınız. Kombinize gaz geliyor ise “RESET” düğmesine bir kez basarak resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Arıza durumunda düzelme olmazsa eğer işlemi birkaç kez daha tekrar edebilirsiniz. Sonuç değişmiyorsa bu durumda Protherm Servisi’ni aramalısınız. Bu gibi arıza durumlarında; iyonizasyon ateşleme elektrodunda, anakartta, gaz valfinde sorun olabilmektedir. Hangi parça ya da parçalarda sorun olduğunu bulmak adına servis ekiplerinin arızayı yerinde görmesi gerekir. Bu yüzden mutlaka servisi aramalısınız.
F05 Arıza Kodu Hava Akış Anahtarı Arızası.
Çözüm: Protherm Lynx model kombiler hermetik olduğu için hava akışı fan ile sağlanır. Yalnız kombide ava akış anahtarı prosestattır. Bu arıza durumunda hava akışı sağlayan; fan, prosestat ya da elektronik kartta sorun olabilir. Baca (hava akım borusu) yerinden çıktığında veya uzatıldığında (baca yetersiz olup uzatma işlemi yapıldığında) da aynı sorun yaşanabilir. Arızanın net tespiti ve çözümü için mutlaka uzman yardımı almalısınız.
F06 Arıza Kodu Tesisat Dönüş Su Sensör Arızası.
Çözüm: Tesisat dönüş suyu sensöründe sorun olabileceğini belirtir. Bu arıza durumunda tesisat dönüş suyu sensöründe arıza, sensör borularında nem, sensör kablolarında kopukluk veya kısa devre olabilmektedir. Net tespit ve çözüm için servisi aramalısınız.
F09 Arıza Kodu Prosestatta Kısa Devre Sorunu.
Çözüm: Fan çalışmadığı halde prosestat kontaklarının kapalı durumda olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda sorun prosestat ile alakalıdır. Düşük ihtimalle de olsa sorun elektronik kartta olabilir. Bu yüzden arızanın yerinde uzmanı tarafından görülmesi gerekir. Bu arıza durumunda mutlaka uzman yardımı almalısınız.
F10 Arıza Kodu Tesisat Devresi Su Basınç Sorunu.
Çözüm: Tesisat su basınının düşük veya yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza durumunda önce basıncın düşük mü yoksa yüksek mi olduğunu kontrol etmeniz gerekir. Lynx kombi çalışır durumda iken “RESET” butonuna 2 saniye kadar basılı tuttuğunuzda ekranda basınç değeri (bar seviyesi) belirecektir. Buna göre basınç düşük ise (1 barın altında) su basmalı, basınç yüksek ise (2,5 barın üstünde) yüksek basıncı düşürmelisiniz. Basınç düşük ise sağ alttaki siyah doldurma musluğunu sola çevirerek bar seviyesi 1,5 olana kadar su basmalısınız. Basınç yüksek ise Lynx kombiye en yakın kalorifer havasını alarak basıncı düşürmelisiniz. İşlemleri yapmak oldukça basittir. Yalnız yapamadığınız durumlarda ya da uygulama sonrasında sorunun düzelmediği durumlarda mutlaka uzman yardımı alın.
F11 Arıza Kodu Sirkülasyon Sorunu.
Çözüm: Tesisat gidiş-dönüş sıcaklığı arasındaki sıcaklık farkı 40°C olduğu zaman bu hata kodu ekranda yanıp sönecektir. Bu arıza durumunda kombi altındaki vanaların ve kalorifer vanalarının açık olduğundan emin olmanız gerekir. Kontrol etmeli kapalı ise açık konuma getirmelisiniz. Buna rağmen arıza durumu devam etmekte ise cihazı birkaç kez resetleyebilirsiniz. Pompa ile alakalı sorun olabilir. Pompa sıkışmış veya devir düşürüyor olabilir, kalorifer tesisatında veya filtresinde tıkanma olabilir. Net teşhis için uzman yardımı almalısınız.
F12 Arıza Kodu Düşük Voltaj Sorunu.
Çözüm: Şebeke geriliminin 165 V ın altına düştüğü durumlarda bu sorun yaşanır. Reset gerektiren bir arıza durumu değildir çünkü cihaz otomatik resetlenecektir. Şebeke gerilimi 165 V ın üstüne çıktığı zaman yani voltaj yükseldiği zaman sorun düzelebilir. Düzelme durumu olmaz ise düşük voltaj sebebi ile elektronik kart yanmış ya da hasar görmüş olabilir. Protherm Servisi arayarak bu konudaki yardımları almalısınız. Yalnız sorunun tekrardan yaşanmaması adına mutlaka “Kombi Regülatörü” kullanın.
F13 Arıza Kodu Tesisat Devresi Sensörleri Sıcaklık Farkı.
Çözüm: Tesisat dönüş suyu sıcaklığı tesisat gidiş suyu sıcaklığından 7°C fazla olur ise ekranda bu hata kodu belirir. Bu gibi durumlarda net tespit ve çözüm için mutlaka Protherm Servisi aranmalı yardım alınmalıdır.
Panther 24 KTV / 24 KOV / 28 KTV Kombi İçin arıza kodları aşağıdaki gibidir:
Protherm Panther F0 arızası: Kalorifer sistemindeki suyun azalmasıdır. Bu durumda kombinizi mode tuşuna basarak saat ibaresine getirip 1,5 bar su doldurun.
Protherm Panther F1 hatası: Alev oluşmaması arızasıdır. Bu hata koduna bir kaç neden olabilir. Gaz valfi, limit termostat, elektronik kart veya ateşleme grubu arızalarıdır.
Protherm Panther F2 arızası: Kalorifer NTC sensoru arızasıdır. Teknik servis çağırınız.
Protherm Panther F3 hatası: Cihazın aşırı ısınması ile görülür. Bu aşırı ısınmaya bir kaç neden olabilir. Birinci neden pompa çalışmıyor olabilir.
Protherm Panther F5 arızası: Dış hava sensoru hatasıdır. Dış ortamda genellikle sensor bulunmamaktadır. Cihazın panelden tuşları kullanılarak ayarları yapıp düzeltilebilir.