E.C.A Kombi Servisi
Hayatımızı kolaylaştıran makine teknolojisinin en önemli icatları olan kombiler, doğalgaz bulunan her yerde ısınmayı sağlamaktadır.
Doğalgazın pahalı bir yakıt olması, kömür ve odun gibi maddelerin yakılması sonucu çevre kirliliğini arttırıcı etkiyi göz ardı ettiği için, yaygın olarak ısınma, sıcak su ve ocak gazı için kullanılmaktadır. Özellikle İstanbul gibi büyük kentlerde ısınma ihtiyacı oldukça önemli olmasına rağmen, kombi servisi alma konusunda herhangi bir arıza olması beklenmektedir.
Rutin olarak kombilerin bakımının yaptırılması için bir alışkanlığa sahip olmayan insanlar, ancak arızalar söz konusu olduğunda kombi servisi hizmeti almaktadır. Oysa bu durum, istisnai durumlar söz konusu olsa da, hayati kayıplara neden olabilmektedir.
Doğalgaz sızıntılarının söz konusu olduğu durumlarda bazen bir lambanın yanması bile büyük bir patlamaya ve can kaybına neden olabilir. Bu nedenle herhangi bir sorun olmasa da, kombilerin bakımlarının yapılması, her sonbahar ve ilkbaharda kontrol amaçlı servis tarafından kontrol ettirilmesi oldukça önemlidir.
Kombinin ateşlenmesi ya da suları ısıtmaması gibi sorunların temel nedeni, aslında çok önceden alınacak önlemlerle yok edilebilir. Bunun için rutin kontrollerde hizmet veriyor, müşterilerimizin acil ihtiyaçlarında da kısa sürede olay yerine ulaşıyoruz.
Kombi Servisi Hizmetimizin Kapsamı
Kombi servimizin kapsamı, müşterilerimizin acil ya da rutin kontrol ihtiyaçlarına göre değişmektedir. Kombi servislerimiz, acil durumlar söz konusu olduğunda 7 gün 24 saat destek vermek için hazırdır.
Kısa sürede kombinizin sorununu çözmek için gelecek olan ekibimizin gerekli olan tüm ekipmanlarla parça değişimi ya da tamir işlemini gerçekleştirecek, daha sonra da işlemler kapsamında en iyi şekilde çalışır hale getirilip sorunlar çözülecektir.
Birçok kişinin merak ettiği rutin bakımlarımız, 15 dakika içinde tamamlanmakta olup, herhangi bir petek temizliği ya da kombi servisi gibi ihtiyaçlar da gerektiğinde bu süre biraz daha uzayabilmektedir.
Hayati bir önem taşıyan parçalı gaz sızıntıları söz konusu olduğunda ise, acil olarak ekibimizi arayarak destek alabilirsiniz. Özellikle kış aylarında doğalgaz problemleri söz konusu olduğunda, her zaman ekibimiz destek olmak için hazırdır.
Kombi Servisine Ne Zaman İhtiyaç Duyarsınız?
Kombinizde herhangi bir sorun olmasa bile kombi servisi çağırarak yılda bir kez kontrolünü yaptırmanız gerekir.
Peteklerin temizlenmesi ya da kombinin herhangi bir kaçak durumunun tespit edilmesi halinde, kombi arıza vermese bile özel teşhis cihazlarımızda bu kaçakları tespit edebiliyoruz. Bu tespit işlemi sonrası gerekli olan tüm önlemler kapsamında onarım sağlarız. Siz de rutin kontroller ya da gaz kaçağından şüphelendiğiniz durumlarda bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Eğer petekleriniz ısınmıyorsa, sıcak su alamıyorsanız ve gaz kokusu geliyorsa servis hizmetimizden yararlanabilirsiniz ve 24 saat boyunca teknik ekibimizden destek alabilirsiniz.
Neden Bizden Servis Hizmeti Almalısınız?
Firmamızı tercih ederseniz, her zaman hızlı ve kalıcı çözümlerle karşılaşırsınız. Firmamızın yıllardır kombi servisi yaptığı müşteriler her zaman memnuniyet elde etmişlerdir. Siz de bu mutlu müşteri portföyümüz arasına katılmak istiyorsanız, her marka ve model kombi için bizden hizmet alabilirsiniz.
Eski ve yeni tüm kombi modellerinde bakım, tamir ve temizleme işleriniz için en doğru çözüm, firmamızın deneyimli kombi uzmanlarının kontrolü altında olmasıdır.
A3 Arıza Kodu: Atık Gaz Sensöründe Kesinti Sorunu.
Bu arıza koduyla karşılaştığınız zaman cihaza müdahale edemezsiniz. Atık gaz sensöründe sorun olduğunu belirten arıza durumudur. Servis yardımı almalısınız.
A4 Arıza Kodu: Atık Gazın Çıkma Sorunu.
Bu hata kodunda atık gaz tahliye edilemiyor demektir. Atık gaz sisteminde Sorun vardır. Sorunun kesin çözümü için servis aramalısınız.
A7 Arırza Kodu: Kullanım suyu sensör arızası.
Bu Arıza koduyla karşılaştığınız zaman sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensöründe yada sensör kablolarında sorun olabilir. Servis yardımı alınız.
AC Arıza Kodu: Dış Hava Sensörü Sorunu.
Bir nevi dış hava sensör sorunu diyebiliriz. Kesin çözüm için servisi aramalısınız.
Ad Arıza Kodu: ZE Tip Cihazda Boyler Sensör Sorunu.
Bu soruna kullanıcı olarak mudahele edemezsiniz servis aramalısınız.
B1 Arıza Kodu: Kod Anahtar Arızası.
Bu arıza koduyla karşılaşınca cihaza müdahale etmeden Eca Kombi Servisi ile görüşmelisiniz. Kod anahtar bağlantılarında sorun olabilir.
C1 Arıza Kodu: Prosestat Kontak Hatası.
Hermetik cihazın prosestat kontağını işletme sırasında açtığını belirten arıza kodudur. Bu durumda sorun prosestat, elektronik kart yada fanda olabilir. Servis yardımı almalısınız.
C4 Arıza Kodu: Prosestat Kontağı Açmıyor.
Eurostar kombide prosestatın (hava akış anahtarı) kontağı açmadığını belirtir. Bir aksaklık söz konusudur. Bu nedenle de kullanıcı olarak direk servisi arayarak yardım istemelisiniz. Prosestatın yanı sıra sorun elektronik kart veya fanda da olabilir.
C6 Arıza Kodu: Prosestat Kontağı Açık Kalıyor.
Eca kombide prosestat kontağı açık kaldığı sürece bu hata kodu ekranda görülür. Sorun prosestat veya elektronik kart ile alakalı olabilir. Servis yardımı almalısınız.
CC Arıza Kodu: Dış Hava Sensöründe Kesinti Sorunu.
D1 Arıza Kodu: Geri Bildirim Arızası.
Servis öncesi birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme sonrasında düzelme olmuyor ise mutlaka servis yardımı almalısınız.
E0 Arızası Kodu: Elektronik kartta Dahili Sorun.
Bu arıza kodu ekranda görüldüğü zaman elektronik kart sorunu yaşanıyor olduğu anlamına gelir. Anakart tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerekebilir.
E2 Arıza Kodu: Kalorifer Gidiş Suyu Sensörü Arızası.
Eca kombinin kalorifer tesisatına bağlı sensörde kesinti ya da kısa devre problemi olduğunu belirten arıza kodudur. Böyle bir durumda parça değişimi yapılması gerekebilir. Çözüm için servis arayabilirsiniz.
E9 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Sorunu.
Cihazda aşırı ısınma meydana gelip ısı termostatı yani limit sensörünün attığını belirten arıza kodu.
Bu sorunda önce su basıncını kontrol edin. Basınç düşük ise sisteme su basın, petek vanalarına bakın, kapalı durumda ise açın. Cihazı resetleyin. Bu uygulama dan sonra yine de sorun düzelmezse servis yardımı alın. Bu durumda; üç yollu vana konum değiştiriyor, çalışma sırasında ortada kalıyor, kalorifer filtresi tıkanmış, tesisat tıkanmış, pompa sıkışmış, ana eşanjör tıkanmış veya kireçlenmiş olabilir. Servisi aramalısınız.
EA Arıza Kodu: Ateşleme Problemi.
Bu arıza ile karşılaştığınız zaman yapmanız gereken daire gaz vanalarını konrol etmeniz olacak. Çünkü dairenizde gaz yoksa bu sorun yaşanabilir. Konutunuzda gaz var ve Eurostar model kombinize gaz geliyor ise bu durumda birkaç resetleme işlemi uygulamalısınız. Dairenizde gaz var ve hala sorun devam ediyor ise servis aramalısınız. Çünkü elektronik kart, iyonizasyon-ateşleme elektrodu, gaz valfi bu parçaların birinde arıza olabilir. Hangi parçada sorun olduğunu servis ekibi bulabilir.
F7 Arıza Kodu: Yanlış Iyonizasyon Sinyali Sorunu.
Eurostar kombide yanlış iyonizasyon sinyali olarak bilinen arıza durumunda önce cihaza reset atmalısınız. 3 resetleme sonrasında sonuç değişmez ise servis talep etmelisiniz. İyonizasyon elektrodunda sorun olabilir, gaz valfi arızalı olabilir veya sorun elektronik kart ile alakalı olabilir.
FA Arıza Kodu: Regülasyon Kapatmasından Sonra Iyonizasyon Akımının Devam Etmesi Sorunu
Bu durumda birkaç kez resetleme uygulamasına yapmanıza karşın sorunda düzelme olmaz ve arıza devam eder ise iyonizasyon problemi olabilirsiniz. Gaz valfi kapanmadığında, iyonizasyon elektrodunda sorun olduğunda yada elektronik kart arızası olabilir. Sorunun kesin çözimi için servis yardımı almalısınız..
Eğer eurostar kombi düşük su basınç arızası verirse su basıncını 1 ile 2 bar arasına gelene kadar kombiye su basmalısınız.
E.C.A. Proteus Kombi Arıza, Hata Kodları
Sayın kombi kullanıcıları bu makalemizde Eca proteus marka kombi arıza kodları ve çözümleri nelerdir.? Bunun hakkında kısaca bilgilendirme yapmaya çalışacağız.
Eca Proteus model kombinizde bulunan dört ışık aynı anda yanıyorsa anakart arızası demektir kombinizi resetlersiniz arıza devam ederse yapılacak şey kombi servisi çağırmanız olacak.
Kombi de sadece L4 yanıyorsa yani soldan ikinci ışık kombiniz de gaz problemi var demektir sırasıyla sayaç vanasını ve kombi vanasını konrol ediniz kombiyi resetleyin arıza tekrar ederse muhtemelen kombi gaz valfi arızalı olabilir servisle iltişime geçin.
Proteus kombi de L3 hızlı yanıp sönüyor L4 ise sabit yanıyorsa eğer kombinizi resetleyin arıza tekrarlarsa kombi tamircisi çağırın.
Eca proteus kombide L4 sabit yanıyor L6 ise hızlı yanıp sönüyor bu durumda kullanım suyu sensör arızası var demektir servis çağırmalısınız.
proteus kombide L4 hızlı yanıp sönerse kombi aşırı ısınmadan dolayı kilitlenmiş demektir resetleyin arıza devam ederse pompa sorunu yada peteklerin kirlenmiş olması veya kombi üç yollu vana grubunda takılma olabilir servise müracaat ediniz.
L4 sabit yanıyor L7 hızlı yanıp sönüyor muhtemelen hava akış sensörü ,fan arızası, yana kombi anakart arızası resetleyin aynı arıza devam ederse servis çağırın.
L4 sabit yanıyor L6 ve L7 hızlı yanıp sönerse kombi su başıncını kontrol edin muhtemelet kombideki su bitmiş olabilir su basıncını 1,5 bar seviyesine dolunca arıza kendiliğinde geçer.
L3, L6, L7 hızlı yanıp söese ve L4 sabit yanarsa kart arızası olabilir kombi yi resetleyin arıza devam ederse servis çağırınız.
E.C.A. Confeo Plus Kombi Arıza, Hata Kodları ve Çözümleri
Eca Confeo Plus kombi arızalandığında neler yapılabilir? Bunlar için çözüm önerilerimiz olacak.
Fan/Hava basınç anahtarı uyarısı 24
Confeo plus kombiniz 24 arızası veriyorsa (Fan/Hava basınç anahtarı uyarısı) kombi bacasını kontrol edin. Resetleyip tekrar çalıştırın. Kombi 24 uayarısı vermeye devam ederse servisi arayın. Kombi fan motoru, prosestad yada anakart arızası olabilir
Alev sinyali yok uyarısı 4
Kombi eğer 4 arızası veriyorsa gaz vanalarını kontrol edip e.c.a. kombinizi resetleyin ateşlemeyi devam ettirin bu deneme sonuç vermezse servisimizi arayın büyük ihtimalle gaz yollarında sorun olabilir.
Kalorifer devresi gidiş suyu sensörü(NTC)arızası 12
12 KD gidiş suyu sensörü(NTC)arızası büyük olasılıkla kalorifer sensörü arızalanmış servis çağırınız.
SKS sensörü (NTC) arızası 14
14 Kullanım suyu sensör arızası muhtemelen sıcak su sensörü arızalanmış servis çağırınız.
Aşırı sıcaklık kilitlenmesi 7
Aşırı Sıcaklık Uyarısıdır Ekranda bu hata kodu yer aldığında; Confeo Plus model kombi aşırı ısınma durumu söz konusu olduğu için uyarı vermektedir. Bu durumda kalorifer konumunda çalışan cihazlarda kalorifer vanaları kontrol edilmeli, kapalı ise açılmalıdır.
Su basıncı düşük ise su basılmalı, daha sonrasında cihaz resetlenmelidir. Uygulamalardan sonra sorun düzelmez ise servis yardımı alınmalıdır.
Alev kaybı uyarısı 5
Bu hata kodu Confeo Plus kombi ekranında yer aldı ise cihaz çalışır durumda iken brülörde alev kaybı yaşanıyor. Bu durumda cihazı birkaç kez resetlemelisiniz. Reset uygulamasından sonra sorun hala devam ediyor servis yardımı istemeniz gerekmektedir. Bu gibi durumlarda iyonizasyon elektrodunda, gaz valfinde veya elektronik kartta sorun olabilmektedir.
Aşırı sıcaklık uyarısı 6
Bu durumda kalorifer devresi su sıcaklığının 105° C nin üstüne çıktığını anlayabiliriz. Bu durumda önce kalorifer vanalarını konrol edin. En az 3 kalorifer vanası açık olmalıdır. Ardından kombiyi resetleyin. Resetleme sonrasında da sonuç alamıyorsanız servis yardımı gerekir. Kalorifer tesisatı tıkalı olabilir, kalorifer filtresi tıkanmış olabilir, pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjörde kireçlenme veya tıkanma olabilir, üç yollu vana konum değiştiriyor olabilir. Servisi aramalısınız.
Güç kaynağı hatası 32
Bu arıza kodunda şebeke voltajının 160 V un altında olduğunu gösterir. Olması gereken değer 220 Vcivarıdır. Bu durumda bir süre kadar voltajların düzelmesini beklemelisiniz Bir süre bekledikten sonra düzelme olmadı ise kullanıcı olarak cihaza müdahalede bulunamazsınız. Muhtemelen düşük voltaj sebebi ile elektronik kart hasar görmüş veya yanmıştır. Elektronik karta müdahale edildiğinde sorun düzelecektir. Yalnız sorunun tekrar etmemesi için kombi regülatörü kullanmanız şarttır.
Kalorifer düşük su basınç uyarısı 40
Bu durumda cihazın su basıncını kontrol edin muhtemelen 1 barın altıda olabilir. Bu sebeple de verim alabilmek adına su değerini normale yani 1,5 bar seviyesine getirmeniz yani cihaza su basmanız gerekmektedir. Confeo Plus kombide doldurma musluğu sol alt tarafta mavi renktedir. Sola çevirdiğiniz zaman açılır, açıldığında su sesi gelir ve su basımı başlar. Ekrandaki 40 arıza kodu silinene kadar su basmaya devam edin. Silindiği zaman ekranda derece belirir. Doldurma musluğunu sağa çevirerek kapatın. Su basınç değerini görüntülemek için ekranın hemen üst kısmında yer alan ufak düğmeye basın. Ekranda basınç değeri görüntülenecektir. İşlem sonrası düzelme olmaz ise resetleme uygulaması yapmalısınız. Servis arayabilirsiniz.
Gaz valfi devresi arızası VI/V2 20
Böyle bir durumda kullanıcı olarak yapmanız gereken tek uygulama resetlemedir. Resetleme uygulaması sonrasında sorun düzelmiyor ise cihaza müdahalede bulunmadan mutlaka Servisi aramalısınız.
Eca Proteus Plus Blue Kombi Arıza, Hata Kodları
F1 Arıza Kodu Aşırı Isınma Kilitlenmesi
Bu arıza kodu ekranda görüldüğü zaman kalorifer devresi su sıcaklığı 100°C üzerinde demektir. Aşırı ısı limit termostatı devreye girmiş.
Yapılması gereken öncelikle kombi altındaki vanalara bakın vanakar kapalı ise açın. Sonra petek vanalarına bakın kapalı ise kapalı ise kalorifer vanalarını açın. Arıza devam ederse cihazı açma kapama düğmesinden kapatıp biraz bekledikten sonra tekrar açın. Arızada düzelme olmadıysa devir daim pompası, ana eşanjör, üç yollu vanada sorun olabilir. Servisi aramalsınız.
F2 Arıza Kodu Sıcak Su Sensörü Arızası
Bu arıza kodu ekranda görüldüğünde kombiden sıcak su alamazsınız. Sıcak su sensöründe sorun olabilir, sensör bağlantılarında ya da borularında problem olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi arayın.
F3 Arıza Kodu Kalorifer Sensörü Arızası
Bu arıza kodunu gördüğünüzde muhtemelen kaloroferleriniz ısınmaz. Arızanın giderilmesi için servis yardımı almanızı öneriyoruz.
F4 Arıza Kodu Alev Yok Arızası
Cihazın ateşleme yapamadığı anlamına gelir.
Öncelikle gaz giriş vanalarına bakarak açık olup olmadığına bakmalısınız. Vanalar açık kombinize gaz geliyor ise açma-kapama düğmesine basarak cihazı kapatın birkaç saniye bekledikten sonra yeniden açın. Sorunun devam ediyorsa sırasıyla anakart dahil olmak üzere gaz valfi veya elektrotlarda sorun olabilir. Arızanın kesin tespiti için E.C.A servisini aramalısınız.
F5 Arıza Kodu Hava Basınç Sensörü Arızası
Bu arıza kodunu ekranda gördüğünüzde kombiyi resetleyin düzelme olmazsa servisi arayın. Dışarı çıkan atık gaz boruları yerinden çıkmış yada gereğinden fazla uzun olabilir. Zamanla fan, prosestat ya da anakartta arıza meydana gelmiş olabilir.
F6 Arıza Kodu Dış Hava Sensör Arızası
Her kombide olmayan bir parçadır. Görevi dışarıdaki sıcaklığa bağlı olarak kombiyi çalıştırmak. Bu arıza koduyla karşılaştığınızda cihaza müdahale etmeden Eca Servisini arayın. Dış hava sensörü olan kombilerde; sensör ile birlikte bağlantılarda da sorun olabilmektedir. Dış hava sensörü olmayan kombilerde ise muhtemel sebep elektrik aksağında olabilmektedir.
F7 Arıza Kodu Düşük Su Basıncı Arızası
Bu arıza kodunu ekranda gördüğünüzde büyük ihtimalle kombideki kalorifer suyu eksilmiş demektir. Kombi altındaki dolum musluğunu kullanarak kombi su basınç seviyesini 1,5 bar seviyesine getirin. Sonra dolum musluğunu mutlaka kapıtın büyük olasılıkla arıza kodu ekranda gidecektir. Su basıncı 1,5 bar seviyesinde olduğu halde arıza kodu ekrandan gitmediyse servisi aramalısınız. Su başınç sensörü arızalı olabilir yada kablolar yerinden çıkmıştır.
Eca Scot Kombi Hata, Arıza Kodları
Kombi ekranında gürünen Ap uyarısı ne anlama geliyor?
Genellikle yoğuşmalı kombiler ilk açılış yapıldığında AP yazısı ekranda görülür. Ap uyarısı aslında bir arıza kodu değildir. Kombi ilk çalışma esnasında kendini test eder. Bu test süresi biraz uzun olduğu için arıza kodu olarak algılanabilir. AP yazısı bir süre sonra kendiliğinden kaybolur ve kombi ekranında normal değerler görülmeye başlar.
ER 03 Arıza Kodu: Baca gazı ısısının yükselmesi.
Baca gazı ısısının yükseldiği anlamına gelir (yani 105°C üzerinde olduğunda), baca çekişinde sorun olduğunda, su akışı sağlanmadığında bu arıza kodu ekranda görülür. Er 03 hata kodu ekranda görüldüğü zaman su basıncını kontrol edin su basıncını 1,lacak şekilde kombiye su ilavesi yapın. Kombi tesisat vanalarını ve petek vanalarını kontrol edin, kapalı ise açık konumuna getirin. Bu uygulamalardan sonra sonuç değişmiyorsa eğer mutlaka servi arayın.
ER 04 Arıza Kodu: Donma problemi.
Kalorifer tesisatındaki suyun sıcaklık derecesinin 1°C nin altına düştüğünü belirtmektedir. Bu durumda cihaz kendini emniyete alır ve çalışmaz. Su sıcaklığı normal değere gelene kadar sistem çalışmaz. Normal değere geldiğinde ise sorun düzelecektir. Düzelme olmaz takdirde servisi arayın.
ER 05 Arıza Kodu: Sensör konum arızası.
Kalorifer giriş sıcaklığı çıkış sıcaklığından yüksek ise bu arıza kodu ekranda görülür. Kombi bu durumda bloke olur. Arızanın kesin çözümü için servisi arayın.
ER 07 Arıza Kodu: Aşırı ısınma ikazı.
Kalorifer tesisatındaki su sıcaklığının 95°C üstüne çıktığını belirtir. Sistem bu durumda ER 07 arızası verir. Kalorifer vanalarının kontrol edin. Kombiyi resetleyin arıza devam ederse servis yardımı alın.
ER 08/ER 09 Arıza Kodu: Aşırı ısınma kilitlenmesi.
Kalorifer devresi su sıcaklığı 105°C üzerine çıktı ise aşırı sıcaklık kilitlenmesi yaşanır ve cihaz bloke olur. Önce kombi su basıncını kontrol edin 1,5 bar seviyesinde olacak. Sonrasında kalorifer vanaları ve tesisat vanaları kontrol edilmeli vanalar açık konumunda olmalı. Son olarak servis öncesi birkaç resetleme işlemi uygulanmalıdır. Arıza yine devam ediyorsa; pompa sıkışmış olabilir, ana eşanjör kireçlenmeden tıkanmış olabilir, pislik tutucu filtre tıkanmış olabilir, üç yollu vana konum değiştiriyor veya ortada bir yerde kalıyor olabilir, kalorifer tesisatı tıkanmış olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi çağırmalısınız..
ER 11 Arıza Kodu: Yanlış alev sinyali.
Komibinin gaz valfi kapalı olduğu helde alevin devam ettiğini belirtir. Bu arıza kodu görüldüğünde cihazı birkaç defa resetleyin. Resetleme işleminden sonra arızada düzelme olmaz ise servisi arayınız.
ER 12/ER 14/ER 16 Arıza Kodu: Yanma sırasında alev kaybı yaşanıyor.
Kombinin çalışması sırasında alev kaybı yaşandığını belirten arıza kodu. Bu durumun birçok sebebi olabilir. Cihaza servis öncesi birkaç reset uygulaması yapmalısınız. Arızada düzelme olmazsa servisi aramalısınız.
ER 13 Arıza Kodu: Alev sinyali yok.
2 ateşleme denemesi sonrasında yanma olmadığını belirtir. Kombiye gaz gelmediğinden bu arıza kodu ekranda görülür. Bu durumda dairede gaz var mı kontrol edilmelidir. Gaz vanaları kapalı şekilde ise açık konuma çevrilmelidir. Gaz vanaları açık konumda olduktan sonra kombiyi resetleyin. Yine de bir düzelme olmaz ise bu durumda; elektronik kart, gaz valfi ya da ateşleme-iyonizasyon elektrodlarında arıza meydana gelmiş olabilir. Kesin çözüm için servisi arayın
ER 15 Arıza Kodu: Alev oluşumu yok.
2 ateşleme denemesi sonrasında alevin algılanmadığını belirtir. İyonizasyon arızası olarak adlandırılır. Bu arıza durumunda servis öncesi resetleme işlemi uygulayabilirsiniz. Resetleme sonrasında düzelme olmazsa eğer; gaz valfinde, elektronik anakartta ya da iyonizasyon elektrodunda problem olabilir. Servisi çağırmalısınız.
ER 17 Arıza Kodu: Gaz valfi devresi arızası.
Brülörün çalışmasından sonra gaz valfinin kapalı olmasına karşın alevin hala algılandığını belirtir. Kullanıcı olarak servisi çağırmalısınız.
ER 18 Arıza Kodu: Gaz valfi akım arızası.
Gaz valfine gönderilen akım eğer tolerans dışında ise bu sorun yaşanır. Resetleme işleminden sonra düzelme olmazsa servisi arayın.
ER 19/ ER 20 Arıza Kodu: Fan devir hızı arızası.
Fan hızı çalışma limitlerine beklenen sürede ulaşılmadığında veya limitlerin dışına çıktığında bu arıza kodu ekranda görülür. Fan arızası olabilir. Tespit ve onarım için servisi aramalısınız.
ER 21 Arıza Kodu: Düşük su basınç arızası.
Kalorifer sistemindeki su basıncının düşük olduğunu belirten arıza kodu. Sistem su basıncı muhtemelen 0,8 barın altındadır. Kombinin altında bulunan dolum musluğunu açarak tesisata 1,5 bar kadar su basmalısınız. Uygulamayı yaptığınızda sorununuz düzelecektir. Arızanın devan etmesi halinde servisi aramalısınız
ER 22 Arıza Kodu: Yüksek su basınç arızası.
Kalorifer devresi su basıncının yüksek olduğunu belirten arıza kodudur. Bu arıza kodunda yüksek olan su basıncını düşürmek için peteklerin birinden su almalısınız. Basıncı bu şekilde 1,5 bar seviyesine geldiğinde arıza düzelecektir. İşlemi bu şekilde sonlandırabilirsiniz. Arıza tekrarladığında servisi aramalısınız dolum musluğu yada plaka eşanjörde sorun olabilir
ER 23 Arıza Kodu: Kalorifer gidiş suyu sensör arızası.
Kalorifer gidiş suyu sensöründe arıza meydana geldiğini belirten bir uyarı kodudur. Sensörün değişimi için servisi aramalısınız.
ER 24 Arıza Kodu: Kalorifer dönüş suyu sensör arızası.
Bu durum ise kalorifer devresi dönüş suyu sensörünün arızalı olduğunu belirtmekte olan bir hata kodudur. Sensörün değişimi için servisi aramalısınız.
ER 25 Arıza Kodu: Baca gazı sensör arızası.
Baca gazı sensörü arızalanmış olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi arayın.
ER 26 Arıza Kodu: Boyler sensör arızası.
Boylerin sensörünün arızaya geçtiğini belirtmekte olan bir hata durumdur. Bu durumda sensör kabloları kopmuş olabilir, bağlantı yerinden çıkmış veya kablolar birbirine temas ediyor olabilir. Servisi arayarak yardım almanız gerekir.
ER 27 Arıza Kodu: Dış hava sensörü arızası.
Dış hava sensöründe arıza olduğunda ekranda görülür. Dış hava sensör her kombide bulunan bulunmaz. Dış hava sensörü olmayan kombilerde bu sorun yaşanırsa anakar arızası olabilir. Arızanın kesin çözümü için servisi çağırın.
ER 28 Arıza Kodu:Su basınç anahtarı sorunu.
Su basınç anahtarı kalorifer teisatındaki suyu ölçmeye yarar. Arıza meydana geldiğinde net olarak ölçüm yapamaz. Bağlantılarda sorun olabilir ya da su basınç anahtarında problem olabilir. Servisi çağırın.
ER 40 Arıza Kodu: Akış gradyanı sorunu.
Su sıcaklığı artış hızı eğer parametre ayarlarının üstünde ise bu sorun yaşanır. Resetleme yapın. Resetleme işilemi somuç vermezse servisi çağırın.
ER 41 Arıza Kodu: Kalorifer Gidiş ve dönüş sıcaklık fark sorunu.
Kalorifer devresi gidiş ve dönüş arasındaki sıcaklık farkı parametre değerlerinden farklı ise bu arıza meydana gelir. Servisi çağırmalısınız
ER 61 Arıza Kodu: İyon kontrol sapması arızası.
İyonun kontrolden çıktığını belirten bir arıza kodudur. Resetleme sonrası arıza devam ederse servisi çağırın.
ER 62 Arıza Kodu: Scot aktuators arızası.
Kombide sistematik bir sorun oluştuğunu belirtmetedir. Resetleme sonrasında arıza devam ederse servisi çağırın.
ER 62 Arıza Kodu: Scot sistem arızası.
Kombiyi resetleyin. Arızanın devamı halinde serevisi çağırın.
ER 64/ER 65/ER 66/ER 74 Arıza Kodu: Kalibrasyon hatasıdır.
Bu durumda cihazınız kilitlenir. Kombiye reset atınız. Arızanın devamı halinde servis çağırmalısınız.
ER 67 Arıza Kodu: Geçersiz iyon bazı sorunu.
Kombi servisi çağırmadan resetleme işlemi uygulamalısınız. Resetleme sonrasında arıza devam ederse servisi aramalı yardım almalısınız.
ER 30/ER 31 Arıza Kodu: CkC parametre arızası.
Öncelikle cihaza birkaç resetleme işlemi uygulayın. Resetleme sonrasında sonuç değişmiyorsa veya arıza devam ediyorsa Eca Servisi yardımı alın.
ER 32 Arıza Kodu: Elektrik şebekesi düşük voltaj arızası.
Elektrik voltajının 170 Vat ile 255 Vat aralığı dışında ise bu arıza kodu görülür. Dairenizin elektrik voltajını kontrol ettirin. Kombi regletörü taktırarak bu şikayetinize kesin çözüm bulabilirsiniz.
ER 36 Arıza Kodu: EK üretim arızası.
Ek üretim sorunu oluştuğunu belirten bir hata durumudur. Bu durumda cihazınız çalışmaz. Resetleyin arıza devam ederse servis yardımı alın.
ER 95 Arıza Kodu: Programlama modu.
Sistemin programlama moduna geçtiği anlamına gelir. Bu gibi durumlarda önce resetleme yapın. Resetleme sonrasında arıza devam ederse servisi arayın.
ER 96 Arıza Kodu: Reset denetim arızası.
Kombiye birçok defa resetleme uygulandığında görülür. Kombiyi kapatıp bir süre bekledikten sonra çalıştırın.
ER 97 Arıza Kodu: Bilinmeyen arıza.
Resetleme sonrası arıza devam ediyorsa E.C.A servisinden yardım alın.
ER 88/ER 98/ ER 99 Arıza Kodu: Diğer scot arızaları.
Bu arıza kodunun birçok sebebi olabilir. Kombiyi resetlemeyi deneyiniz. Resetlemeden sonra düzelme olmaz ise servisi arayarak yardım alın.
ER 34 Arıza Kodu: BCC uygun değil.
Bu durum Boiler Chip Card’ın uyumlu olmadığı yada yanlış takıldığı anlamına gelir. Kesin çözüm için servisi arayın.
ER 35 Arıza Kodu: BCC takılı değil.
Boiler Chip Card’ın takılmadığını veya takılarak çıkartıldığını belirtir. Servisi aramalısınız.
ER 37 Arıza Kodu: Boiler Chip Card güncelleme hatası.
Arızanın kesin tespiti için servisi arayın.